Starea optimă a apei fiarte pentru prepararea ceaiului se numește „cheie albă”. În primul rând, apa este încălzită în apropierea pereților ibricului, așa cum demonstrează formarea de bule. Apoi straturile superioare se încălzesc, iar când încep să se amestece cu cele inferioare, toată apa este pătrunsă cu bule mici care izbucnesc în sus. Această stare este numită „cheia albă”: o astfel de apă este cea mai potrivită pentru prepararea ceaiului și nu ar trebui să fie fiertă în continuare.
Ceaiul negru este preparat cu apă aproape de punctul de fierbere (95-100°C). Pentru ceaiul verde, în special soiurile de primăvară timpurie, apa trebuie răcită la aproximativ 80 C. Este important de reținut că frunzele delicate de ceai pot fi pur și simplu fierte în apă clocotită, în plus, la temperaturi ridicate, cofeina este ușor eliberată în infuzie. , oferindu-i un postgust amar. Cu toate acestea, în apă insuficient de fierbinte, ceaiul nu își va putea dezvălui pe deplin aroma și gustul, iar toate substanțele utile vor rămâne „conservate” în frunzele de ceai. Prin urmare, pentru prepararea ceaiului, este indicat să folosiți apă din cazan. Pentru a prepara apa clocotita „corecta”, creatorii colectiei ALTHAUS recomanda folosirea cazanelor speciale.
Cazanul ALTHAUS este un boiler profesional cilindric vertical cu o capacitate de 10 litri. Carcasa este realizata din otel inoxidabil lustruit. Potrivit pentru instalare în locuri în care nu există posibilitatea de conectare la alimentarea cu apă. Control termostatic pentru incalzirea si mentinerea temperaturii apei. Ideal pentru prezentări, banchete, restaurante, unități de catering și acasă. Numele mărcii este gravat pe corp.
Dimensiuni: diametru 230 mm, inaltime 495 mm.
Încă nu ești clientul nostru?