Acest articol se concentrează pe diferite băuturi pe bază de cafea. Desigur, gustul, calitatea și beneficiile băuturii depind direct de apă, precum și de prospețimea și calitatea materiilor prime din care este preparată. Mai întâi, să ne uităm la câteva sfaturi și reguli simple pentru păstrarea cafelei.
Trebuie amintit că atunci când ambalajul este deschis, aroma și gustul produsului se pierd mai repede. Prin urmare, nu ar trebui să achiziționați pachete mari care vor rămâne deschise mult timp. Cea mai de succes opțiune pentru depozitarea boabelor de cafea și a cafelei măcinate sunt pungile din folie cu fermoar și supapă. De asemenea, pentru depozitarea cafelei, recipientele din ceramică sau sticlă opace sunt potrivite. Produsele din plastic și metal sunt cel mai bine evitate.
Cafeaua pe care o bei zilnic trebuie păstrată la temperatura camerei, de exemplu într-un dulap de bucătărie. Înainte de a prepara cafeaua din starea congelată, lăsați-o să ajungă la temperatura camerei și abia apoi continuați cu procesul de preparare a băuturii dumneavoastră preferate.

Acum, toate cafenelele oferă o gamă largă de cafea, adesea cu nume necunoscute în meniu. În primul rând, să vorbim pe scurt despre cele mai populare tipuri de băuturi de cafea oferite în locuri publice.

Espresso

Datorită gustului său puternic și bogat, espresso-ul este considerat una dintre cele mai populare băuturi. Din italiană, cuvântul „espresso” este tradus „sub presiune”. Se prepară o băutură de înaltă presiune, obținându-se un extract de cafea, care se toarnă în căni. Proporțiile de preparare sunt aproximativ următoarele: 10-20 g boabe de cafea măcinate și 30-50 ml apă. Espresso este comandat de obicei dimineața pentru a se înveseli cu o băutură puternică și aromată.

Americano

O ceașcă mare de Americano va mulțumi pe cei cărora le place să întindă plăcerea gustului cafelei. Pe lângă preparatul clasic, există mai multe varietăți de băutură. Adăugați cuburi de gheață în gheața americano și turnați apă rece în loc de apă clocotită. Negru lung – apa fierbinte este trecută prin boabele măcinate, în urma căreia se formează o spumă parfumată pe suprafața cupei. Ochi roșii este o băutură pentru cei care au nevoie de o doză suplimentară de vivacitate și energie. Espressoul clasic este diluat cu cafea filtrată.

latte

Cei cărora le place să bea cafea cu lapte, de regulă, sunt fanii lattei. Băutura se prepară după cum urmează: mai întâi se prepară espresso clasic (40 ml), apoi laptele (80 ml) se încălzește la o temperatură de 50-60 ° C și se împarte în jumătate. O parte se toarnă în espresso, a doua se bate cu un cappuccinatore și se adaugă deasupra. Într-un latte, este permis să faceți diferite siropuri: caramel, nucă de cocos, ciocolată, smântână și, de asemenea, să faceți modele frumoase la suprafață. Acasă, șabloane speciale sunt folosite pentru a crea un model pe spuma de lapte.

Cappuccino

Băutura se prepară ca un latte, dar în espresso se adaugă mai puțin lapte, iar cea mai mare parte se bate și se pune deasupra sub forma unei spume blânde. Cappuccino de vârf poate fi stropit cu scorțișoară sau fulgi de ciocolată.

Latte macchiato

Ingredientele din această rețetă sunt aceleași ca în latte-ul clasic, iar diferența este doar în procesul de gătire. Pentru latte macchiato, paharul se umple mai întâi cu lapte încălzit cu spumă, iar espresso se toarnă cu mare grijă deasupra. Toate componentele din recipient sunt distribuite în trei straturi: cafea, lapte și spumă. Macchiato se servește într-un pahar înalt cu un pai.

Cafea vieneza

O băutură binecunoscută care combină amărăciunea cafelei și frăgezimea smântânii. Prepararea cafelei în vieneză este simplă: într-o ceașcă se toarnă un espresso dublu, deasupra se așează frișcă. Puteți stropi băutura cu ciocolată rasă.

Frappé

Frappe este o cafea cu gheață care este populară în timpul sezonului cald. Pentru a-l pregăti, într-un blender trebuie să amesteci 50 ml de espresso dublu rece, 100 ml de lapte răcit și cuburi de gheață.

Glace

Un alt tip de băutură răcoritoare de cafea. Espresso dublu este preparat în avans racit, turnat intr-o cana. Decorat deasupra cu o lingura de inghetata si stropi comestibile decorative. Acasă, puteți prepara cafea turcească, puteți răci, turnați într-o ceașcă sau un pahar, puneți deasupra o minge de înghețată.

Moca

Aceasta este atât o băutură, cât și un desert, care se prepară din următoarele ingrediente: espresso tare, smântână, lapte, ciocolată, vanilină, uneori sirop de zahăr.
Reţetă:
Se incalzesc la foc mic 100 ml lapte cu un praf de vanilina. Nu aduceți la fierbere.
Adăugați câteva cuburi de ciocolată tocate, amestecând, așteptați până se topește.
Pregătiți un espresso puternic.
Bateți smântâna cu un cappuccinatore sau un tel (50 ml).
Turnați lapte cu ciocolată într-un pahar înalt, adăugați cafea, puneți frișcă. Decorați băutura cu fulgi de ciocolată.

Raf

O băutură la modă în Rusia este o invenție a baristilor din Moscova.
Pregătește-te astfel:
Preparați o doză de espresso puternic.
Adăugați aceeași cantitate de smântână încălzită.
Se toarnă zahăr, se toarnă sirop (orice cantitate după gust).
Bateți toate ingredientele cu un cappuccinatore (puteți folosi o ieșire de abur de la o mașină de cafea automată).

Fanii băuturilor neobișnuite de cafea pot recomanda următoarele rețete simple:
Glazură cu caramel sărat.
Siropul de caramel se toarnă în espresso fierbinte, deasupra se așează o minge de înghețată.
La servire, băutura este stropită cu un praf de sare de mare.
Cappuccino cu mentă.
Laptele fierbinte este bătut într-o spumă aerisită.
Espresso fierbinte cu sirop de mentă se toarnă într-un pahar înalt de sticlă,
spuma de lapte este așezată deasupra cu o lingură de bar.
Băutura se ornează cu o crenguță de mentă proaspătă și se servește cu zahăr din trestie.
Mocha cu lapte de cocos.
Se încălzește laptele de cocos la o temperatură de 50-60 ° C, se bate cu espresso, zahăr și cacao.
Se toarnă băutura într-un pahar înalt, se ornează cu un capac de frișcă, se stropește cu fulgi de cocos.

Mai jos este o listă de ingrediente care se potrivesc de minune cu cafeaua și pe care le puteți adăuga în siguranță la băuturile cu cafea:
Miere;
lămâie;
cardamom;
scorţişoară;
vanilie;
ghimbir;
nucşoară;
piper negru;
garoafa;
anason stelat;
sare;
fructe de pădure, lapte, ciocolată, nuci, siropuri de fructe.

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Unii fani ai băuturii preferă să folosească un tip de mult timp, dar acum există atât de multe soiuri și rețete interesante încât mai devreme sau mai târziu veți dori cu siguranță să încercați ceva neobișnuit.
Nu este nevoie să vă refuzați plăcerea de a începe sau a încheia ziua cu o băutură parfumată, cu un gust uimitor, dacă desigur nu există contraindicații și probleme de sănătate.

 

Cascara – ceai sau cafea?

Din boabele de cafea, puteți produce nu numai cereale, ci și cascara – pulpă de cafea uscată. Cascara preparată este asemănătoare ceaiului, dar are o aromă dulce, cu note de caise uscate, mere uscate și alte fructe uscate și are gust de măceș preparat. Conține de 4 ori mai puțină cofeină decât cafeaua de filtru.

P.S. Cascara poate fi preparată într-o presă franceză cu apă fierbinte la 95-97 de grade. Luați 25 de grame de cascară la 500 ml de apă. Lăsați băutura să infuzeze timp de 8-9 minute.

 

Cafea Shmeleff

La începutul secolului al XX-lea, germanul von Shmeleff era cunoscut ca un vânzător ambulant de succes în Orientul Îndepărtat. Cu mașina, putea călători o zi și jumătate în afacerile companiei fără odihnă. Înainte de Primul Război Mondial, a plecat în Germania și și-a publicat memoriile. Dintre acestea, următoarea rețetă.

Semințele sunt extrase din boabe de lămâie coapte, spălate bine, uscate complet și măcinate. Adăugați la cafea măcinată în proporție de 1 parte lemongrass la 4 părți cafea (destul de mult). Cafeaua turcească se prepară puțin mai mult decât de obicei, astfel încât substanțele active să fie extrase. Dacă trebuie să conduceți o mașină noaptea, se adaugă afinele uscate măcinate împreună cu semințele de lemongrass măcinate (trebuie să fie complet uscate până la o stare „de lemn”).
Lemongrass și afinele ascuți în mod eficient vederea nocturnă. Schisandra chinensis are un efect de stimulare îndelungat (până la 7 ore). Nu vei dori deloc să dormi.

 

Cafea cu cimbru

Cafeaua cu cimbru este o excelentă prevenire a răcelii cu băutura ta preferată sau un ajutor în tratamentul pneumoniei sau bronșitei (dar doar un ajutor).

Pentru a pregăti o astfel de cafea, veți avea nevoie de cafeaua în sine, de un turc sau de un aparat de cafea și de cimbru. Cimbrul este vândut într-o farmacie sub formă uscată.
▫Toarnă boabele de cafea într-o râșniță de cafea și adaugă un praf de cimbru uscat. Îndrăznește ca de obicei și gătește într-un turc. Singura diferență față de procesul obișnuit de gătire este să gătiți mai mult, astfel încât să fie extrase substanțele benefice din cimbru. Și apoi – turnați în căni și beți o cafea delicioasă cu o aromă plăcută.
▫Dacă pregătiți cafea într-o mașină de cafea, ar trebui să pregătiți mai întâi un decoct foarte puternic de cimbru – 1-2 lingurițe de plantă uscată per cană de apă. E bine să insisti. Apoi turnați 2-3 lingurițe de bulion într-o ceașcă de cafea și pregătiți espresso în ea într-un aparat de cafea.

 

Cafea cu cicoare

Cafeaua cu cicoare are o aromă distinctă de ciocolată-caramel, culoare intens închisă, textură groasă și un conținut de cofeină mai mic decât cel normal datorită ingredientului său secret, cicoarea.

Luați în considerare rețeta într-un aparat de cafea prin picurare.
1. Mai întâi trebuie să-l configurați astfel încât să puteți adăuga singur apă la filtru.
2. Puneți 1 lingură de cafea, ½ sare și cicoare după gust în coșul de preparare. Puteți face fără sare, dar va elimina amărăciunea inutilă.
3. Apa trebuie adusă la fierbere.
4. După aceea, se adaugă puțină apă rece pentru a înmuia cafeaua și cicoarea, precum și ½ cană de apă în filtru. Când apa începe să picure, adăugați cealaltă jumătate.
5. Cafeaua cu cicoare trebuie servită imediat, fierbinte. Zahărul este adăugat deja în cană, după preferințele personale.

 

Cafea siciliană

Este cafea neagră cu lămâie. Băutura este revigorantă, parfumată și gustoasă.

Ingrediente:
• apă – 120-140 ml;
• suc de lamaie – 1 lingura;
• zahăr – 1,5 linguri;
• scorțișoară – 1-2 vârfuri;
• cafea măcinată – 10 g.
Reţetă:
1. Pregătiți toate ingredientele. Fierbe apa.
2. Se încălzește un cezve uscat la foc mic. Cand este fierbinte adaugam zaharul si asteptam pana incepe sa se topeasca.
3. Adaugati un praf de scortisoara. Apoi adăugați cafea măcinată.
4. Se toarnă apă fierbinte și se aduce la fierbere. Scoateți de pe foc. Adăugați 1 lingură. apă rece.
5. Adăugați suc de lămâie în ceașcă, apoi turnați cafeaua.

 

Cafea cu halva

O băutură neobișnuită la prima vedere – cafeaua cu halvah – îi poate cuceri chiar și pe cei cărora nu le place halvah-ul!

Ingrediente:
• 1 lingură. cafea macinata
• 120 ml apă pentru prepararea cafelei
• 120 ml lapte
• 20-50 g de halva, în funcție de saturația băuturii pe care doriți să o obțineți
• putina crema 10% pentru a crea spuma
Reţetă:
1. Preparați cafea (sau pregătiți într-un aparat de cafea).
2. Separat, amestecați laptele fierbinte cu halva și bateți amestecul cu un blender.
3. Amestecați cafeaua și laptele cu halva, apoi, dacă doriți, adăugați spumă bătută din smântână încălzită.

 

Rețetă braziliană de cafea turcească cu ciocolată

Un tandem de cafea și ciocolată poate da plăcere și poate îmbunătăți starea de spirit.

Ingrediente:
• cafea macinata naturala – 2-3 linguri;
• 200 ml apă;
• 180 ml lapte;
• 100 g de orice ciocolată;
• zahăr.
Reţetă:
1. Într-un turc, preparați cafea tare și lăsați 3-5 minute. 2. Topiți ciocolata folosind o baie de apă. 3. Încălziți laptele și turnați un jet subțire în masa de ciocolată topită, amestecând cu telul.
4. Apoi turnați cafeaua în amestecul de ciocolată cu lapte.
5. Puteți adăuga zahăr în băutură, o decorați cu frișcă, fulgi de ciocolată sau petale de migdale.

 

Cafeaua Baraquito

Cafeaua care este punctul culminant și secretul Insulelor Canare. Datorită combinației originale de ingrediente, „barakito” are un gust bogat și unic

Ingrediente:
• 1 lingura. l. lapte condensat;
• shot dublu de espresso;
• 20-30g lichior de cafea;
• scortisoara;
• 5g coaja de lamaie sau portocala;
• lapte.
Reteta:
1. În fundul vaselor trebuie să puneți lapte condensat.
2. Deasupra laptelui condensat, adăugați alternativ lichior și cafea gata preparată. Băutura ar trebui să fie sărată, așa că trebuie să turnați toate componentele cu grijă într-o lingură.
3. Bateți laptele într-o spumă pufoasă (cantitatea de spumă trebuie să fie puțin mai mare decât pentru un cappuccino) și puneți în stratul următor.4. Presarati usor coaja de lamaie si scortisoara deasupra spumei.

P.S. Lichiorul de cafea poate fi înlocuit cu țuică obișnuită. Dar în Insulele Canare, ei preferă lichiorul de cafea mexican Kalua.

 

Cafea cu ou si frisca

Această versiune neobișnuită a băuturii este extrem de populară în patria sa din Vietnam.

Ingrediente:
• 2/3 cană apă;
• 2 galbenusuri de pui;
• 2 linguri. l. cremă;
• zahăr vanilat;
• cafea macinata;
• frisca
Reţetă:
1. Preparați cafea măcinată fin într-un turc.
2. Măcinați zahărul vanilat și zahărul obișnuit într-o râșniță de cafea. Se toarnă pulberea rezultată într-un bol.
3. Adăugați gălbenușurile într-un castron separat. Bateți gălbenușurile cu un mixer până obțineți spumă.
4. Apoi adăugați zahăr pudră în masa de gălbenușuri și continuați să bateți până se obține o spumă mai voluminoasă și mai pufoasă.
5. Filtram cafeaua de mai multe ori si o turnam intr-un pahar inalt transparent. Deasupra cafelei se toarnă ușor masa dulce cu gălbenușuri într-un jet subțire. Ar trebui să se formeze o spumă cu textură plăcută.
6. Acoperiți cu frișcă.

 

Cafea cu smochine si scortisoara

O rețetă de cafea neobișnuită pentru cei cărora le place să experimenteze și să încerce ceva nou. Gustul este delicat, cu o aromă delicată de smochine.

Ingrediente:
• Cafea – 2 linguri.
• Apa – 200 ml
• Smochine – 4 buc.
• Scorțișoară – două bețișoare
• Miere
Reţetă:
1. Tăiați și uscați smochinele în așa măsură încât să poată fi măcinate.
2. Măcinați smochine cu boabe de cafea.
3. Prepara cafea la turc.4. Se toarnă în căni, se adaugă miere și scorțișoară.

P.S. Puteți servi această cafea cu deserturi. Cupcakes-urile, prăjiturile simple, prăjiturile, precum și nucile și fructele uscate sunt deosebit de bune. Adică dulciuri tradiționale orientale.

 

Cafea cu mandarine

Sucul dulce de citrice neutralizează ușor amărăciunea băuturii, o răcește ușor.

Ingrediente:
• Mandarină – 2-3 buc.
• Cafea măcinată – 2 lingurițe.
• Apa – 150 ml
• Zahăr – după gust.
Reţetă:
1. Clătiți mandarinele în apă și tăiați în jumătate. Stoarceți sucul din ele.
2. Turnați sucul de mandarine în cești de cafea la aproximativ o treime din volumul recipientului. Adăugați zahăr.
3. Turnați cafeaua preparată și serviți imediat băutura aromată la masă.

P.S. Alegeți raportul de suc și cafea după gustul dvs.: cuiva îi place o aromă ușoară și un gust de citrice, cuiva îi place unul mai strălucitor.

 

Cafea din fructe de padure cu coacaze negre

O combinație minunată de aromă de coacăze negre vă va oferi o nouă experiență de a bea cafea.

Ingrediente:
• 10-15 g coacaze negre
• 50 ml suc de coacaze negre
• 20 ml lapte sau smântână plină de grăsime
• 2-3 linguri. l. cafea macinata
Reţetă:
1. Într-un turc, preparați cafea din boabe de cafea proaspăt măcinate, turnați într-o cană și acoperiți cu un capac.
2. Intr-un blender amestecati fructele de padure si sucul de coacaze negre, adaugati laptele/smantana si zaharul dupa gust.
3. Adăugați ușor mousse-ul rezultat într-o ceașcă de cafea.

P.S. Băutura va fi la fel de gustoasă atât caldă cât și rece.

 

Melange de migdale

Această rețetă va atrage oamenii cărora le place să simtă o aromă de nucă.

Ingrediente:
• espresso – 75 ml;
• lapte – 75 ml;
• crema – 50 ml;
• zahăr – 2 linguri;
• migdale – 75 g;
• ulei de migdale – 2 linguri;
• pudră de cacao – 1 linguriță
Reţetă:
1. Preparați cafeaua într-un aparat de cafea sau într-un turc.
2. Bateți laptele cu un tel până apare spumă.
3. Într-un blender, amestecați untul, smântâna, zahărul și migdalele și pudra de cacao.
4. Turnați cafeaua și laptele într-un pahar.
5. Decorați melange-ul cu mousse de migdale deasupra.

 

Cafea cu lavandă

Băutură moale, relaxantă, cu gust floral delicat

Ingrediente:
• 16 g cafea măcinată;
• 0,5-1 linguriță. fără un tobogan de flori de lavandă;
• 160 g apă;
• 320 g lapte;
• zahăr după gust.
Reţetă:
1. Măcinați florile de lavandă până la o pudră, amestecați cu cafea și preparați în modul preferat.
2. Se încălzește bine laptele și se bate în spumă.
3. Turnați lapte într-o ceașcă de cafea cu lavandă.
4. Adăugați zahăr după gust.

 

Raf cu crema de branza

Rețeta de cafea „Raf”, care trebuie încercată, presupune folosirea brânzei moale.

Ingrediente:
• 40 ml espresso;
• 110 ml crema;
• 55 g crema de branza;
• 1 lingurita de zahar;
• putina sare;
• ghimbir, nucsoara si scortisoara dupa gust si daca se doreste.
Reţetă:
1. Încingem smântâna, punem brânza în ele și batem până se topește complet.
2. Apoi turnați espresso-ul, adăugați sare și zahăr. Alte condimente pot fi adăugate dacă se dorește.
3. Inca o data spuma toate ingredientele pana se formeaza spuma si serveste intr-un pahar transparent sau o cana.

 

Lămâie plată

O băutură cu o textură delicată catifelată și un gust pronunțat de cafea.

Ingrediente:
• espresso – 60 ml
• lapte – 110 ml
• 1 lingură. Sahara
• ½ linguriță. coaja de lamaie
Reţetă:
1. Pune zahărul și coaja de lămâie într-un pahar de 180 ml.
2. În același pahar, pregătiți un shot dublu de espresso (60 ml).
3. Bateți laptele (100-110 ml) într-o spumă blândă, netedă, astfel încât să nu se concentreze în partea de sus a ceștii, ci să se amestece cu cafeaua până la o textură omogenă, cremoasă, delicată.

 

Cafea cu usturoi

O altă rețetă pentru a face o băutură unică, extrem de gustoasă, cu usturoi

Ingrediente:
• Cafea măcinată – 1,5 linguriță;
• Apa calda – 150 ml;
• Usturoi – 2 catei;
• Sare – 1 praf;
• Miere de flori – dupa gust (la servire).
Reţetă:
1. Toarnă cafea măcinată din soiul tău preferat în turc.
2. Curățați cățeii de usturoi și clătiți-i. Fie zdrobiți cu un cuțit, fie tăiați în felii. Dacă usturoiul este proaspăt, atunci este indicat să tăiați fiecare cățel și să tăiați miezul verde – dă băuturii o aromă amară de iarbă. Turnați usturoiul tocat în cezve.
3. Adăugați și sare acolo.
4. Se toarnă apă fierbinte și se prepară cafea într-un turc.
5. Turnați cafeaua fierbinte în ceașcă printr-o strecurătoare cu plasă fină pentru a îndepărta feliile de usturoi.

 

Cafea indiană

Băutura este obținută cu un gust profund și bogat. Aromat, condimentat și cald

Ingrediente:
• apă – 200 ml;
• cafea măcinată – 1,5-2 lingurițe;
• coaja de portocala – 1 lingurita;
• rom – 40 ml;
• lapte sau smantana – 60 ml;
• garoafa – 2 bucati;
• îndulcitor – după gust zahăr sau sirop dulce.
Reţetă:
1. Adăugați cafea măcinată în cezve, turnați apă rece și lăsați să stea 5 minute. Se aduce apoi la fierbere la foc mic.
2. Imediat ce cafeaua începe să fiarbă, adăugați coaja de portocală și cuișoarele, fierbeți 2 minute.
3. Scoateți băutura de pe foc și lăsați-o să fiarbă încă 5 minute. Apoi se strecoară într-un pahar. Adăugați rom și îndulcitor.
4. Bateți ușor laptele sau smântâna. Se toarnă în pahar înainte de servire.

 

Fredo cu lichior

Cafea pe bază de espresso răcoritoare, plăcută și foarte revigorantă

Ingrediente:
• lichior de smântână – 20 ml;
• espresso – 50 ml;
• lapte – 50 ml;
• gheata – dupa gust;
• scortisoara (macinata) – dupa gust.
Reţetă:
1. Preparați și răciți cafeaua.
2. Combinați cafeaua cu laptele și lichiorul, agitați-le într-un shaker.
3. Adăugați gheață. Agitați cocktailul cu el.
4. După strecurare, turnați cocktailul în paharul pregătit și stropiți cu scorțișoară.

P.S. Băutura se servește rece ca gheață în pahare înalte transparente, băute printr-un pai.

 

Cafea cu piper și scorțișoară

O băutură revigorantă parfumată pe care trebuie să o încercați

Ingrediente:
• 2 lingurițe. cafea macinata;
1/3 linguriță. scorțișoară și • zahăr granulat;
• o cană de apă;
• un praf de piper negru măcinat.
Reţetă:
1. Mai întâi trebuie să încălziți cafeaua în cezve.
2. Apoi ar trebui să turnați apă, să adăugați scorțișoară și zahăr. Dacă decideți să utilizați miere, această variație este și ea permisă, dar va trebui adăugată direct în cana cu băutura finită.
3. Aduceți băutura la fiert.
4. Scoate turcul de pe foc.
5. Adăugați un praf de piper în băutură.
6. Lăsați cafeaua să se infuzeze și turnați-o în cești.

 

Morocchino

O combinație interesantă de espresso și cacao

Ingrediente:
• espresso – 30 ml;
• lapte – 30 ml;
• pudră de cacao amară – 2 lingurițe.
Reţetă:
1. Turnați o jumătate de linguriță de cacao într-un pahar.
2. Pregătiți în el un espresso standard (30 ml).
3. Spumați 30 ml de lapte și adăugați spumă de lapte la o ceașcă de cafea.
4. Deasupra se presara generos cu pudra de cacao amara.

P.S. De fapt, Morocchino este similar cu cappuccino, dar se crede că provine din bicherin, deoarece orașul italian Torino este locul de naștere al ambelor băuturi.

 

Cocktail de cafea „Prospețime de banane”

Băutura este răcoritoare și revigorantă. Frisca cu banana ofera o aroma „aerisit” interesanta.

Ingrediente:
• cafea – 50 ml;
• crema – 50 ml;
• coniac – 25 ml;
• banană – 1 jumătate;
• gheață – 2 cuburi.
Reţetă:
1. Bate cafea rece, smântână, coniac și jumătate de banană într-un blender.
2. Turnați amestecul într-un pahar umplut cu gheață. Deasupra se presara cafea instant si se orneaza cu o felie de banana.

 

Cafea Bon-Bon

Băutura parfumată și foarte dulce provine din Spania sufocantă.

Ingrediente:
• Cafea măcinată – 2 lingurițe.
• Apa clocotita – 100 ml
• Gheață – 3-4 cuburi
• Lapte condensat – 40 ml
• Frisca – 2 linguri. (optional)
Reţetă:
1. Pune lapte condensat de bună calitate pe o treime de pahar.
2. Turnați cafea măcinată într-un cezve sau cezve, turnați apă clocotită peste ea și fierbeți. Opreste focul si lasa 1-2 minute sa se aseze grosul.
3. Pune gheața în vasul blenderului, toarnă 1 lingură. cafea fierbinte. Zdrobiți gheața în firimituri.
4. Utilizați o linguriță sau un cuțit pentru a turna cafeaua fierbinte în pahar. Turnați un jet subțire pe o lingură (cuțit), astfel încât băutura să curgă pe peretele cănii. Apoi așezați imediat firimiturile de gheață.

P.S. Cafeaua creată corect este formată din trei straturi: lapte condensat, cafea fierbinte și spumă de gheață. Se adauga crema dupa dorinta.