Compania italiană Lavazza Group, care produce cafea, își suspendă operațiunile în Rusia, reiese din raportul său pentru exercițiul financiar 2021-2022.

De asemenea, compania oprește temporar distribuția pe teritoriul Ucrainei din cauza problemelor cu furnizarea de produse pe piață.

Conform rezultatelor perioadei de raportare, profitul net al Lavazza a crescut de 1,4 ori, la 105 milioane de euro, iar veniturile au crescut cu 11 la sută, însă producătorul nu oferă date exacte despre acest indicator.

Lavazza notează că ultimele 12 luni au fost tulburi din cauza unei creșteri puternice a prețurilor mărfurilor pe fondul întreruperilor lanțului de aprovizionare. Mediul geopolitic exercită presiuni suplimentare, împingând prețurile la metale, petrol și gaze.

Acești factori vor afecta și rezultatele ulterioare, prețurile la cafea rămânând ridicate din cauza randamentelor mai scăzute și a presiunilor inflaționiste continue.

Grupul italian Lavazza deține mărci de cafea precum Lavazza, Carte Noire, Merrild și Kicking Horse. Compania are nouă locații de producție în șase țări.