Gastronomie perla ceaiului

Arta improvizarii cocktail la ceai

Aurul este cel mai popular metal prețios. Este folosit nu numai pentru a crea bijuterii și articole de uz casnic de lux. Astăzi, aurul se găsește din ce în ce mai mult în designul gastronomic, iar cele mai scumpe restaurante îl includ în meniu. Dulciurile handmade, inghetata, sushi, cafeaua sunt decorate cu foita de aur, se adauga in sampanie si acadele. Kandurinul colorant auriu este folosit pentru a acoperi fructele, ciocolata și pentru a decora prăjiturile.

Brandul german de ceai Althaus a preluat această tendință de lux și a introdus ceaiul auriu în colecția sa. Pe bună dreptate poate fi numită perla gastronomiei ceaiului. Gama celor mai bogate senzații de gust este dezvăluită în ceașca ta, oferind în același timp o plăcere estetică delicioasă.

Althaus, îmbunătățindu-și constant abilitățile, creează adevărate capodopere ale ceaiului, completând colecția de ceai cu compoziții cu un caracter unic. Ceaiul auriu din colectia Althaus este reprezentat de doua amestecuri: Earl Grey Golden Caramel (Golden Caramel Earl Grey) si Vanilla Stardust (Vanilla Stardust).

Earl Grey Golden Caramel este un ceai negru cu o aromă delicată de citrice de bergamotă și note moi cremoase de caramel. Ceaiul preparat strălucește cu străluciri aurii în ceașcă.

Vanilla Stardust – Un smoothie fructat cu o aromă bogată, dulce, care strălucește ca aurul într-o ceașcă. Buchetul său dezvăluie note de vanilie nobilă, smântână delicată și gustul învăluitor al unui măr copt cu boabe de piper ușor.

CARACTERISTICI DE COMPOZIȚIE

Pentru a crea un efect vizual luminos, ceaiul Althaus folosește substanțe minerale naturale – analogi ai aurului comestibil (fac parte din ingredientele confiate – ananas și caramel). Ele sunt formate sub forma celor mai mici plăci translucide, oferind o structură unică și formând o strălucire atractivă aurie-perlată. Acești pigmenți sunt rezistenți la temperaturi ridicate, neutri ca gust și miros și nu conțin elemente alergene.

RECOMANDĂRI DE GĂTIT

Ceaiul auriu este recomandat a fi preparat într-un ceainic de sticlă (poate cu elemente de aurire) pentru ca oaspetele să poată vedea toată frumusețea dansului irizat al frunzelor de ceai. Dacă folosiți în plus o lumânare, strălucirea va deveni și mai strălucitoare și mai frumoasă. Înainte de servire, băutura trebuie amestecată, creând un vârtej de particule aurii. Ceștile sau paharele din sticlă sunt mai potrivite pentru servire.

SFATURI DE SERVIRE

Evidențiați pozițiile ceaiului auriu în lista de ceai sau în cortul de masă cu o descriere a organolepticelor.

Oferiți invitatului ceai auriu în combinație cu deserturi „aurite” (de exemplu, un baton de ciocolată în folie de aur).

Demonstrați oaspete ceai uscat: pe o farfurie separată sau într-un borcan de sticlă.

Puteți decora ceașca cu elemente „aurii”: de exemplu, o felie de portocală, un baton de scorțișoară sau un segment de măr galben acoperit cu kandurin.

La prepararea cocktail-urilor cu ceai alcoolic, puteți folosi alcool cu ​​petale de foiță de aur: vodka Smirnoff Gold sau lichiorul Bols Gold Strike.