Japanese Linden

190.00 lei

„Teiul japonez” reprezintă o băutură deosebit de gingaşă din frunzuliţe şi inflorescenţe de tei, cu un gust dulciu mieros şi o aromă estivală.
Ingrediente: petale de tei (Origine: Republica Macedonia de Nord)
Conținut: ceai vrac 75 g

În stock

Greutate 0.075 kg

„Teiul japonez” reprezintă o băutură deosebit de gingaşă din frunzuliţe şi inflorescenţe de tei, cu un gust dulciu mieros şi o aromă estivală.
Teiul nu este numit întâmplător „copacul de miere”. El oferă, într-adevăr, unul dintre cele mai preţioase soiuri de miere. Teiul japonez se deosebeşte de alte specii printr-o înflorire deosebit de abundentă, care începe destul de târziu şi continuă circa două săptămâni. Înflorirea luxuriantă a teiului este o privelişte minunată: toată coroana lemnoasă devine de o culoare auriu-solară, de parcă ar fi scăldată în nectar de miere.
Culoarea aromată şi îmbătătoare a teiului îşi face simţită prezenţa în infuzia transparentă, cu un buchet bogat, plin şi cu o uşoară nuanţă vâscoasă. În această compoziţie, nota mieros-lemnoasă se combină armonios cu mirosul dulce şi cald al câmpului înflorit şi al polenului de flori.
Teiul, bogat în uleiuri eterice preţioase, este cunoscut pentru proprietăţile sale de încălzire; el este folositor pentru sănătate şi dispune de un efect tonic general. Infuzia din flori de tei se foloseşte, din timpuri străvechi, în medicina populară.
Florile teiului japonez pot fi preparate separat, infuzia poate fi consumată cu miere sau folosită în calitate de adaos în alte ceaiuri. Ceaiul fierbinte de tei vă va permite să vă relaxaţi după o zi grea de muncă şi vă va ajuta rapid în timpul răcelii.
Ingrediente: petale de tei (Origine: Republica Macedonia de Nord)
Conținut: ceai vrac 75 g